Geen foto

Duitse archeologiestudenten vinden Romeinse tempel

Universiteit van BonnArcheologiestudenten van de Universiteit van Bonn hebben tijdens een praktijkles een Romeinse tempel gevonden. Leraren van de Duitse universiteit hadden een proefopgraving opgezet om de studenten opgravingstechnieken te leren. Zij hadden echter niet verwacht dat de site ook daadwerkelijk archeologische sporen zou bevatten.

Gedurende de opgravingen in maart werden in de kleigrond 2.000 jaar oude funderingen gevonden van een gebouw. Tijdens de uitwerking van de documentatie is duidelijk geworden dat het de funderingen betreft van een tempel uit de Romeinse tijd. De vloer lag vol met aardewerkscherven die dateren uit 800 voor Chr. Waarschijnlijk is hier een bestaande nederzetting omgebouwd tot een Romeins complex. 

Het gebouw was 6,75 meter breed en 7,5 meter lang. Het was waarschijnlijk gemaakt van hout of klei en er zijn dakpannen en ijzeren spijkers gevonden die typisch zijn voor Romeinse gebouwen uit die tijd. In de buurt is in 2006 langs de Rijn één gelijksoortige tempel gevonden. Historici dachten voorheen dat mensen in die tijd alleen langs de Rijn leefden, maar nu blijkt dat ze ook kilometers van de rivier vandaan woonden.

Bron: The Local

Meer lezen
Tijdvakken
Landen
Thema's