Geen foto

Doodsbange dief op de vlucht voor veenlijk

Veenlijk HuldremoseToen een dief in het Engelse Liverpool nietsvermoedend een Volkswagen openbrak, kreeg hij de schrik van zijn leven. In de auto lag namelijk een gemummificeerd lichaam uit de IJzertijd. Bij de aanblik van het lichaam zette de dief het op een rennen en liet hij daarmee een grote buit liggen.

Gemummificeerde replica van een veenlijk

De auto behoort toe aan Dean Patton, museumexpert en oprichter van de Big Heritage Group in Wirral. Het gemummificeerde lichaam in zijn auto is een replica van een veenlijk uit de IJzertijd dat in de jaren ’80 in Cheshire is gevonden. Deze mummie was tentoon gesteld in een stadmuseum en lag daarom in de auto van Patton. Naast het lichaam lag nog een hoofd, wat het aangezicht in de auto nog gruwelijker maakte.

Het idee dat de dief dit lichaam aantrof bij de inbraak vindt Patton uiterst amusant: “Het lichaam zal de dief wel nachtmerries geven. Die persoon zal wel hebben gedacht dat dit de auto van een seriemoordenaar was.” 

Waardevolle voorwerpen uit de IJzertijd gered

Patton is opgelucht dat de mummie dienstdeed als waakhond. Onder het lichaam lagen namelijk voorwerpen met een gezamenlijke waarde van duizenden euro’s.  

Toch wist de dief een aantal andere voorwerpen buit te maken, waaronder een replica van een bijl uit de IJzertijd en 2.500 jaar oude potscherven. Patton is niet van plan om aangifte te doen. Beter nog: hij wil de dief een stage aanbieden mits hij de voorwerpen inlevert.

Bron: Mirror.co.uk



Meer lezen
Tijdvakken