"De belangrijkste ontdekking voor de moslimwereld tot nu toe"

Wetenschappers hebben de eeuwenoude fragmenten van de Koran die afgelopen zomer gevonden werden in de universiteit van Birmingham onderzocht. Na onderzoek hebben deskundigen ontdekt dat het boek minstens 1 370 jaar oud is en het bezit is geweest van één van de eerste moslims op aarde.

Koolstofdateringsmethode

Er is onderzoek gedaan aan de hand van de koolstofdateringsmethode: via deze methode kan gemeten worden hoe oud het geschrift ongeveer moet zijn; zo’n 1 370 jaar oud. Deskundigen denken dat het exemplaar één van de oudste versies van de Koran moet zijn.

De Koran van Abu Bakr?

Er wordt, door sommigen,  ook gedacht dat het boek in bezit kan zijn geweest van één van de eerste moslims. Volgens Jamal bin Huwareib, de directeur van de Mohammed bin Rashid Al Maktoum Foundation, is het mogelijk dat de vondst de eerste door Abu Bakr samengestelde geschreven versie is van de Koran. Aan de BBC maakte Bin Huwareib duidelijk dat het volgens hem de belangrijkste vondst is die tot nu toe voor de moslimwereld gedaan is. Abu Bakr staat binnen de Islam bekend als de persoon die het islamitische geloof als eerste buiten de familie van de profeet Mohammed verspreid heeft.

Bronnen

www.independent.co.uk

www.bbc.com

Afbeelding

Wikimedia Commons, 'The Meccan Mob wanted to kill Muhammad by stoning, but Abu Bakr stops them. 16th century Turkish artists.'

Meer lezen