Sporen uit de vroege ijzertijd aangetroffen in het Belgische Aalter. Foto - KLAD

Bewoningssporen uit de ijzertijd aangetroffen in Aalter

Sporen uit de vroege ijzertijd aangetroffen in het Belgische Aalter. Foto - KLAD Tijdens archeologisch onderzoek in het Belgische Aalter (Oost-Vlaanderen) zijn sporen aangetroffen die erop wijzen dat er in de ijzertijd huizen hebben gestaan. Daarnaast werden er enkele resten van een Romeinse nederzetting gevonden.

De archeologische werkzaamheden in Aalter worden uitgevoerd in verband met de aanleg van een nieuwe woonwijk. Het is voor de archeologen van de Kale-Leie Archeologische Dienst (KLAD) geen verrassing dat er oude bewoningssporen zijn aangetroffen. Een aantal jaar geleden werd tijdens een onderzoek bij de nabij gelegen kerk ook al huisplattegronden uit de vroege ijzertijd gevonden.

Bij het huidige onderzoek aan de Lostraat zijn de sporen van in totaal vijf huizen uit de vroege ijzertijd aangetroffen. Op de site werden ook waterputten en keramiek gevonden. Daarnaast zijn er vondsten uit de Romeinse tijd gedaan, waaronder de resten van een nederzetting die vermoedelijk uit de 2e eeuw na Christus stamt.

Op woensdag 13 juni 2012 kunnen geïnteresseerden tussen 14.00 en 18.00 gratis door een archeoloog op het terrein rondgeleid worden.

Bron: Historiek

Meer lezen

Landen