Geen foto

Best bewaarde Neolithische fragmenten ooit gevonden

De fragmenten zijn de best bewaarde uit de Steentijd ooit.De fragmenten van potten en pijlen uit de Nieuwe Steentijd die gevonden zijn tijdens een archeologische opgraving nabij Wrexham in Wales zijn de best bewaarde tot nu toe. Dat lieten de archeologen weten.

De opgravingen werden uitgevoerd bij de Borras Quarry in de buurt van de stad Wrexham. De organisatie Clwyd-Powys Archaeological Trust (CPAT) is sinds 2008 bezig met de opgravingen. De organisatie gaf aan dat er deze zomer ongeveer 500 fragmenten van pottenbakkerij en slijpsteen zijn gevonden die stammen uit ca. 3.500 voor Christus.

Ian Grant, de directeur van CPAT, zei dat dit “het beste seizoen” tot nu toe was. Drie jaar terug werd er een 4.000 jaar oude nederzetting uit de Nieuwe Steentijd gevonden op de locatie. Deze zomer werd er bovendien bewijs gevonden dat duidt op metaalbewerking uit de IJzertijd.

“We hebben niet één maar vier locaties gevonden [rond het gebied],” aldus Grant,”en we hebben veel meer pottenbakkerij fragmenten gevonden dan eerst, waarvan sommige prachtig gedecoreerd zijn.”

Bron: BBC News

Meer lezen