Geen foto

Archeologische opgravingen Kampershoek 2.0

Archeologische opgravingen Kampershoek 2.0In het gebied van het toekomstige bedrijventerrein Kampershoek 2.0 in Weert worden op dit moment de laatste grootschalige archeologische opgravingen uitgevoerd. Iedereen is welkom om deel te nemen aan de georganiseerde rondleidingen in het gebied.

Vondst 

Bij eerdere opgravingen in het aangrenzende gebied zijn grafvelden en nederzettingen uit de Romeinse tijd en een urnenveld uit de Vroege IJzertijd opgegraven. Nu zijn daar zeker twee nederzettingen uit de Volle Middeleeuwen (periode 1000-1250 n.Chr.) bijgekomen. Deze nederzettingen bestonden uit enkele boerderij-erven. Daarvan zijn sporen van de houten boerderijen, erfafscheidingen, greppels en waterputten bewaard gebleven.

Mee met de rondleiding

De archeologen van de Vrije Universiteit Amsterdam, die de opgravingen uitvoeren, verzorgen rondleidingen. De onderzoeklocatie is op de hoek van de Neelenweg en de Heerweg. Op dinsdag 22 en vrijdag 25 april 2014 worden er tussen 9.30 en 12.30 uur rondleidingen gegeven waarbij alle geïnteresseerden welkom zijn.

Bronnen

www.weert.nl

Meer lezen
Tijdvakken