Geen foto

Archeologische opgravingen in gemeente Best

Het project zal voornamelijk plaatsvinden op de Aarlese akker.Afgelopen maandag is een archeologische opgraving van start gegaan in Aarle in de gemeente Best. Dit grootschalige onderzoek is onderdeel van het uitbreidingsplan Aarle, dat plaatsvindt tussen de Broekstraat, Kapelweg en de Aarleseweg. Voordat de bouw van woningen van start kan gaan, moeten de archeologische resten in de grond veilig gesteld worden.

Naar verwachting duurt de opgraving een jaar. Het team van archeologen dat de opgraving zal uitvoeren horen bij de opgravingsbedrijven Archol (verbonden aan de Universiteit van Leiden) en Diachron (verbonden aan de Universiteit van Amsterdam). Het project vindt grotendeels plaats op oude bouwlanden, ook wel de Aarlese akker genoemd.

Eerder werden er op verschillende vindplaatsen in de gemeente vondsten gedaan die dateren tot de late bronstijd tot en met de middeleeuwen en de moderne tijd. Toekomstige vondsten moeten de tot nog toe relatief onbekende bewoningsgeschiedenis van Best belichten. De archeologen geloven dat er zo veel te leren valt over de historie van Best.

Bron: Nieuwsbank

Meer lezen