Geen foto

Archeologen vinden grafkist uit Bronstijd

In Dartmoor in Engeland hebben archeologen een grafkist van ongeveer vierduizend jaar oud opgegraven. De opgegraven grafkist bevat onder andere gecremeerde botten.

Op de archeologische vindplaats bij Whitehorse Hill zijn in de grafkist naast de gecremeerde botten een geweven zak of mand en kralen van amber gevonden. Dartmoor National Park Authority (DNPA) beweert dat dit één van de belangrijkste vondsten is in de afgelopen honderd jaar. Al deze voorwerpen zijn naar het Wiltshire Conservation Service laboratorium gebracht voor verder onderzoek.

Het veen en de stuifmeel die op de voorwerpen zat, kan een schat aan informatie opleveren. De voorwerpen zullen geanalyseerd worden om erachter te komen hoe de vegetatie en het klimaat ten tijde van de begrafenis eruit zagen. Daarnaast zal worden onderzocht uit welk materiaal de voorwerpen zijn gemaakt en op welke manier deze zijn geproduceerd.

Jane Marchand, senior archeoloog bij DNPA: ‘Dit is een ongebruikelijke en fascinerende kijk in het leven van vierduizend jaar geleden. Er kan gezien worden hoe een graf in de Bronstijd eruit zag en wat voor persoonlijke bezittingen de mensen in die tijd hadden.’

(Bron: www.bbc.co.uk)

Meer lezen
Tijdvakken