Volgens archeologen is het Christelijk relikwie een belangrijke vondst.

Archeologen vinden 1.400 jaar oud Christelijk relikwie

Volgens archeologen is het Christelijk relikwie een belangrijke vondst.Israëlische archeologen hebben een klein doosje gevonden op de locatie van een eeuwenoude straat in Jeruzalem. Op het doosje staat een kruis gegraveerd en aan de binnenkant zijn twee portretten geschilderd. De archeologen denken dat dit afbeeldingen van Jezus en Maria zijn.

Het doosje is gemaakt van het bot van een koe, paard of kameel en is twee bij anderhalf centimeter groot. Yana Tchekhanovets, hoofd van de opgraving waar de vondst werd gedaan, denkt dat het doosje door een Christelijk iemand werd gedragen rond de zesde eeuw na Christus.

De vondst werd gedaan buiten de muren van Jeruzalem op de locatie van een weg uit de Byzantijnse tijd. De weg werd twee jaar terug opgegraven en is sindsdien onderheven aan gedetailleerd onderzoek. Vorige week werd de weg onthuld tijdens een archeologische conferentie.

Volgens Tchekhanovets is het doosje een belangrijke vondst omdat het bewijs levert dat het gebruik van iconen in de Byzantijnse tijd niet gelimiteerd was aan kerkelijke ceremonies. Dertig jaar geleden werd een soortgelijk doosje gevonden, hoewel deze lang niet zo goed behouden was als het recentelijk gevonden doosje.

Bron: Washington Post

Meer lezen