Wanneer je op een van de Archeo Route Limburg locaties bent en hier de app opent, verschijnt er een archeoloog op je telefoon

Wanneer je op een van de Archeo Route Limburg locaties bent en hier de app opent, verschijnt er een archeoloog op je telefoon

Archeo Route Limburg.

Archeo Route Limburg bereikt mijlpaal met honderdste archeologische vindplaats

De Archeo Route Limburg heeft een belangrijke mijlpaal bereikt met de goedkeuring van vier nieuwe locaties door de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. Hierdoor komt het totaal aantal vindplaatsen op 100 te staan en in de eerste helft van 2025 zelfs op 103! De verschillende vindplaatsen van Archeo Route Limburg bieden bezoekers de unieke kans om de rijke geschiedenis en archeologie van de provincie Limburg te ontdekken.

Tekst: Thomas van Roijen

Wanneer je op een van de Archeo Route Limburg locaties bent en hier de app opent, verschijnt er een archeoloog op je telefoon. De archeoloog vertelt welke archeologische voorwerp(en) op de desbetreffende locaties zijn gevonden. Zo neemt de virtuele archeoloog je mee in de verhalen van het verleden.

Van mammoet tot Romein

Bezoekers kunnen er ook archeologische voorwerpen bewonderen die op de plekken zijn gevonden of er mee te maken hebben. Of je nou meer wil weten over de Romeinen in de regio, het prehistorische verleden van Limburg of de oudste tekening van Nederland, elke vindplaats vertelt een eigen verhaal.


Archeologie Online is van de makers van Archeologie Magazine. Meer weten over dit prachtige magazine? JA GRAAG!


Indrukwekkend netwerk

Sinds de start van het project in oktober 2018, is de Archeo Route Limburg uitgegroeid tot een indrukwekkend netwerk van historische locaties. Binnen vijf en een half jaar is het project gegroeid naar een gepland totaal van 103 locaties in 2025, en zijn de 100 locaties dit jaar al bereikt. Naast deze uitbreiding worden er ook nieuwe wandel- en fietsroutes ontwikkeld, die je langs de archeologische vindplaatsen (en door prachtige natuur) voeren.

De Archeo Route Limburg is een succesvol samenwerkingsverband tussen de Provincie Limburg, Limburg Marketing, het Limburgs Museum en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. Daarnaast dragen de meeste Limburgse gemeenten bij met één of meerdere archeologische vindplaatsen.

Bezoek voor meer informatie over alle locaties van de Archeo Route Limburg de website.

Meer lezen
Landen