Geen foto

Achaemenidische site ontdekt op Iranese heuvel

Iranese site van de hoofdstad van de Achaemeniden. Archeologen hebben een Achaemenidische site ontdekt op de Riba heuvel in het Noorden van de Iranese provincie Khorasan. De site is 110 hectare groot en was de residentie van het koningshuis van de Achaemeniden.

De site bestaat uit een stad waar de Achaemeniden gewoond hebben. Zij vormden het koningshuis van het Oud-Perzische Rijk, vernoemd naar hun voorouder Achaemenes. Het koningshuis is gesticht rond 559 voor Christus door Cyrus de Grote en was heerser over een wereldrijk tot het in 330 voor Chr. werd veroverd door Alexander de Grote.

Op de site is ook een Parthisch kasteel aangetroffen dat is gebouwd toen de Parthen een politieke eenheid vormde met de Achaemeniden. De site werd bewoond vanaf de ijzertijd tot aan de Islamitische periode, dat begon in 750 voor Christus.

Helaas is de site aan vandalisme onderhevig. Tevens denken de archeologen dat een groot deel van de verwoesting van de stad te wijten is aan drie bakstenen ovens, waardoor vermoedelijk een brand werd veroorzaakt. Het onderzoek aan de site vind plaats tot 20 mei 2012.

Bron: Presstv

Meer lezen
Tijdvakken
Landen
Thema's