Geen foto

100 jaar oude wijn ontdekt in scheepswrak

21 flessen wijn gevonden op de SS AstridZweedse duikers hebben in de Baltische Zee 21 flessen wijn opgedoken uit het wrak van de SS Astrid. Deze boot is in 1916 gezonken ten gevolge van een aanval van een Duitse onderzeeër. De 21 intacte flessen zullen worden geveild.

Het wrak werd door Zweedse schattenjagers ontdekt. Op de bodem van het wrak vonden ze eerst een paar geopende flessen, maar andere 21 flessen bleken nog intact. “Honderd jaar oude wijn vinden op de bodem van de Oostzee was een opwindende gebeurtenis,” aldus Magnus Egler, woordvoerder van de schattenjagers die zichzelf Ocean X noemen.

De wijn komt uit de Franse champagnestreek en behoorde toe aan het Zweedse bedrijf Grönstedt. De flessen werden indertijd van Zweden naar Finland verscheept. De vondst werd al eerder dit jaar gedaan, maar is nu pas bekendgemaakt omdat de schattenjagers een documentaire aan het maken waren.

De wijn is inmiddels naar Londen verscheept en door een wijnexpert geproefd. Volgens hem smaakte het nog prima. Veilinghuis Christie’s wil de flessen nu veilen voor een nog onbekende prijs. Ondertussen maakt Ocean X plannen om nogmaals naar de Astrid SS te duiken, in de hoop meer vondsten te doen.

Bron: Staple News

Meer lezen
Tijdvakken
Landen