Romein in één dag

RMO-blog

Ben jij tussen de 7 en 12 jaar oud en klaar om deze zomervakantie terug te gaan naar de oudheid? Van 9 juli tot en met 4 september organiseert het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden een topactiviteit, waarbij iedere bezoeker de kans krijgt om zelf een echte Romein te worden! 

Gijs Leppers

Een unieke belevenis

Ben jij een Romeinse soldaat, een rijke edelvrouw of een stoere gladiator? Dat ontdek je in het Rijksmuseum van Oudheden. Doe mee aan een leuke speurtocht door het museum waarbij jij en je vrienden veel leren over de klassieke oudheid. Samen lossen jullie spannende opdrachten op, waarmee jullie leuke prijzen kunnen winnen.

Romeins paspoort

Want je wordt niet zomaar een Romein, daar moet je heel wat voor doen. Door het volbrengen van alle opdrachten kun je stempels verdienen, die in je Romeinse paspoort terechtkomen. Wanneer je alle stempels hebt verzameld, mag je jezelf een echte Romein noemen! Het paspoort neem je mee naar huis.

Het museum doorzoeken

Je doorzoekt het hele museum op zoek naar de opdrachten. Je onderzoekt bijvoorbeeld een soldatenhelm, bekijkt een schat van zilveren munten en speelt het Romeinse godenspel. Tijdens je speurtocht bekijk je ook de tentoonstellingen Romeinse kust en Vlijmscherp verleden.
Kijk voor meer informatie op op de site van het Rijksmuseum van Oudheden 

Meer lezen
Tijdvakken
Thema's