Vergeten volkeren

Vergeten volkeren van Philip Matyszak

Omniboek

Vergeten volkeren eindelijk belicht

Jasper Buiting

De antieke wereld rond de Middellandse Zee en in het Nabije Oosten heeft vele grote beschavingen zien opbloeien en ten onder zien gaan. Sommige daarvan kennen we, zoals de Romeinen, de Assyriërs en de Egyptenaren, maar veel volkeren zijn ten onrechte vergeten. Onze geschiedenis barst van de verschillende culturen, die zich ontwikkeld hebben door de tijd heen en soms geassimileerd of veranderd zijn. Uiteindelijk hebben deze beschavingen ook onze manier van leven vormgegeven. Maar voor elke cultuur die we nog kennen, staan er zeker evenveel die we niet kennen.

In Vergeten volkeren gaat Philip Matyszak in op de beschavingen die niet in de geschiedenisboeken staan, maar die wel een belangrijke rol hebben gespeeld in de ontwikkeling van de moderne samenleving. Dit boek biedt een overzicht van de Hyksos tot de Hephtalieten, en geeft daarmee een uniek inzicht in de menselijke geschiedenis van 3000 v.Chr. tot 550 n.Chr. Door de talloze kleurenafbeeldingen van voorwerpen en kunstwerken en veertig speciaal voor dit boek vervaardigde kaarten wordt de lezer uitgenodigd een duik in het verleden te nemen. Elk hoofdstuk neemt een speci­fieke cultuur onder de loep en laat zien wat die bewerkstelligde. Een prachtig boek om je in onder te dompelen en over na te denken, voor iedereen die geïnteresseerd is in oude geschiedenis.

Over de auteur

Philip Matyszak is een bekende Britse historicus en schrijver. Hij promoveerde in Oxford en doceert oude geschiedenis aan de universiteit van Cambridge. Matyszak schreef meer dan twintig boeken, voornamelijk op het gebied van de oudheid. In het Nederlands verschenen van hem Het oude Athene voor vijf obolen per dag, Het oude Rome voor vijf denarii per dag, De Grieken en 24 uur in het oude Rome.

Nieuwsgierig geworden? Je kan Vergeten volkeren bestellen op omniboek.nl.

Meer lezen

Ook leuk om te lezen

Tijdvakken