De wereldberoemde Sfinx van Gizeh

De wereldberoemde Sfinx van Gizeh

Rechtenvrij, via Pexels.com

Vergeet je reisverzekering niet als je naar Egypte gaat!

Is het je droom om een keer naar Egypte af te reizen om daar duizenden jaren terug te gaan in de tijd? Wil je de piramiden van Cheops een keer in het echt zien? Wil je de tempels in Luxor een keer met eigen ogen bekijken? Wat je ook wilt zien, je moet je reis goed voorbereiden. Egypte is een prachtig land, maar je moet wel de juiste maatregelen nemen om te voorkomen dat je tijdens je reis in de problemen komt. Om je een eindje op weg te helpen, laten we je zien hoe je een goede reisverzekering met annuleringsverzekering samenstelt waarmee je ieder probleem goed kunt opvangen. Zo kun je genieten van een zorgeloze reis vol avontuur.

Wees voorzichtig met eten dat je op straat kunt kopen

Wie aan Egypte denkt, denkt niet alleen aan de vele overblijfselen uit de tijd van de faraos, maar ook aan al het heerlijke eten waar het Midden-Oosten bekend om staat. Wat dacht je van een heerlijk broodje falafal, of tameya zoals de Egyptenaren zeggen? Of heb je al eens een bord koshary gehad, een mix van pasta, linzen, kikkererwten en tomatensaus? Wat je ook aan culinaire hoogstandjes wilt proberen, zorg ervoor dat je een reisverzekering achter de hand hebt. Waarom? Omdat je waarschijnlijk niet gewend bent aan het eten in Egypte en het gebeurt regelmatig dat reizigers hierdoor voedselvergiftiging oplopen. Dat kan ertoe leiden dat je naar het ziekenhuis moet. De zorgkosten die dan gemaakt moeten worden, worden maar ten dele gedekt door je eigen zorgverzekering. De bijkomende kosten zijn voor je eigen rekening en daarom is het ook belangrijk dat je een goede reisverzekering neemt.

Een annuleringsverzekering is een verstandige toevoeging

Het Midden-Oosten is een prachtige regio, maar helaas is het ook een instabiele regio na de aanslagen van 7 oktober. Door de oorlog die momenteel gevoerd wordt, kan er zomaar iets gebeuren waardoor je je vakantie moet afblazen. Dat is geen reden om niet te gaan, want Egypte is een veilig land. Echter, neem geen onnodige risico’s en zorg ervoor dat je een reis- en annuleringsverzekering afsluiten gaat. De annuleringsverzekering kun je inzetten op het moment voorafgaand aan je vakantie als blijkt dat je je reis toch niet meer kunt maken, of op het moment dat je tijdens je reis ineens terug naar huis moet gaan. Zorg er in ieder geval voor dat je nummer bekend is bij de Nederlandse ambassade in Cairo. Zij kunnen je een berichtje sturen wanneer er iets aan de hand is dat relevant is voor jouw plannen.

Tip voor een onvergetelijke dagtocht vanuit Cairo

Wil je een onvergetelijke dagtocht vanuit Cairo maken naar de piramides? Ga dan niet naar die van Cheops, maar huur een taxi en laat je naar Sakkara en Dashur brengen. In Sakkara vind je de oudste piramides van Egypte en in Dashur komen zelden grote groepen mensen. De kans is daarom groot dat je de twee enorme piramiden geheel voor jezelf hebt. Bovendien zijn de tickets ook veel goedkoper dan die van Cheops. Een taxi huren hoeft niet duur te zijn, voor vijftig euro kun je een hele dag een auto tot je beschikking hebben. Zorg er wel voor dat je duidelijke afspraken maakt met de chauffeur. Het komt weleens voor dat deze meer geld van je vragen dan jullie hadden afgesproken. In dat geval zou je gelijk rekening kunnen houden met een fooi. Dat wordt altijd gewaardeerd door chauffeurs.

Meer lezen
Ook leuk om te lezen
Tijdvakken
Landen
Thema's