Stap 2000 jaar terug in de tijd in ons museum

Stap 2000 jaar terug in de tijd in ons museum

Thermenmuseum Heerlen

Thermenmuseum Heerlen

Brengt de zomer ook altijd de avonturier in jou naar boven? Kom dan deze zomer op ontdekkingstocht in het Thermenmuseum.

Thermenmuseum Heerlen is in bezit van een zeer bijzonder stuk historie. In het museum ligt een 2000 jaar oud Romeins badhuis bewaard – het oudste stenen gebouw van Nederland!

De Romeinse tijd was een indrukwekkende periode die ook op Limburgs grondgebied heeft plaatsgevonden. Bijzondere schatten en opgravingen uit de Romeinse tijd worden geëxposeerd in het Thermenmuseum in Heerlen – een stad die in de Romeinse tijd ‘Coriovallum’ heette.

Stap 2000 jaar terug in de tijd en maak een Romeinse Tijdreis voor jong en oud door de expositieruimtes van het Thermenmuseum! Ga op ‘expoditie’ – een indrukwekkende veldtocht door het Romeinse landschap – en bezoek de hyperrealistische expositie rondom het thema ‘400 jaar baden’. Ontdek samen met het gezin de Romeinse familietocht ‘Lucius & Amaka en het verloren fresco van Coriovallum’ (vanaf 7 jaar) of maak een Romeinse audiotour. Verwondering, verbazing en beleving voor jong en oud gegarandeerd!

We hopen je binnenkort te mogen verwelkomen in Thermenmuseum Heerlen!

Voor meer informatie, tickets (met korting) en openingstijden, bezoek: www.thermenmuseum.nl
Kinderen tot 18 jaar gratis entree.

Bezoeken

 

Coriovallumstraat 9, Heerlen/ 045-5605100 

www.thermenmuseum.nl 

Meer lezen