Museum

-

Thermenmuseum.

Thermenmuseum Heerlen

Beleef een spectaculaire tijdreis van 2000 jaar geleden naar het Romeinse leven. Ga op expeditie in de expositie en bezoek het oudste stenen gebouw van Nederland. Je maakt een reis door een nieuwe ‘hightech’ expositieruimte, met als absolute blikvanger een 100 vierkante meter groot projectiescherm. Maak kennis met het Romeinse leven in allerlei aspecten.

Tip: Geniet samen van de Romeinse ontdektocht voor families met kinderen (vanaf 7 jaar)Lucius & Amaka en het verloren fresco van Coriovallum. In deze tocht vragen we onze jongste bezoekers te helpen om het fresco, de muurschildering, weer in elkaar te zetten. 

Er is nog veel meer te zien in het Romeins en archeologisch museum: zoals de expositie 400 jaar baden, een gevarieerde collectie gebruiksvoorwerpen uit de Romeinse tijd en een Romeinse audiotour. Tot ziens in het Thermenmuseum en laat je verrassen!

Museum

-

Thermenmuseum.

Kom dit weekend!

Zaterdag 23 en zondag 24 april is het zover. Het IBA Parkstad open weekend. Het Thermenmuseum is die dagen ook extra lang open en heeft een uitnodigend programma. Kom jij ook?

Baroen

Soldaten in training. Bij Baroen kun je ontdekken of het Romeinse leger iets voor jou is. Beleef bijvoorbeeld het pilum gooien. Deze werpspeer is belangrijk voor deze sterke Romeinen. Dus kom kijken naar deze training die doorlopend van 10.00 – 17.00 uur plaatsvindt op de stoep voor het museum. Kom en doe mee!

Fortvnata

Fortvnata neemt je mee voor een kijkje in de Romeinse keuken. Met uitleg over recepten en ingrediënten, maar je kunt ook proeven van de lekkerste Romeinse hapjes en drankjes. Dus loop tussen 10.00 – 17.00 uur de taberna binnen voor Romeins verleden met smaak.

Rondleidingen

Zaterdag 23 april  en zondag 24 april worden door een museumgids diverse rondleidingen verzorgd door ons veelzijdige Thermenmuseum. Deze rondleidingen vinden plaats van 12.30 uur – 14.00 uur en van 14.30 – 16.00 uur en zijn gratis voor de bezoekers van het Thermenmuseum.

Presentaties

Alle schijnwerpers gericht op het nieuwe museum. De projectgroep kan je alles vertellen over de toekomst van het Thermenmuseum.

Openingstijden en entree

Het Thermenmuseum is op zaterdag 23 en zondag 24 april open van 10.00 – 17.00 uur. Voor deze dagen geldt een gereduceerd tarief van € 5,- pp. De toegang voor kinderen is gratis en de Museumjaarkaart is ook gewoon geldig. Deze korting is niet mogelijk in combinatie met andere acties.

www.thermenmuseum.nl 

Coriovallumstraat 9, Heerlen/ 045-5605100 

Meer lezen

Ook leuk om te lezen