SRC Reizen neemt u mee naar de wereld van Pompeï en Herculaneum.

SRC Reizen neemt u mee naar de wereld van Pompeï en Herculaneum

SRC Reizen

Ontdek de wereld van Pompeï en Herculaneum

Asregen in Pompeï en een kokende moddermassa in Herculaneum veroorzaakten in 79 na Christus de dood van vele Romeinen. De onverwachte uitbarsting van de vulkaan Vesuvius was een van de grootste natuurrampen in de oudheid. In een klap stond het leven in deze bruisende steden stil. SRC Reizen neemt u mee naar de wereld van Pompeï en Herculaneum. Dompel u onder in het rijke Romeinse verleden!

Romeins verleden rond Napels

Speciaal in aansluiting op de expositie ‘Sterven in schoonheid – De wereld van Pompeï en Herculaneum’ in het Drents Museum heeft SRC Reizen een unieke 5-daagse themareis samengesteld. Samen met uw reisleider bezoekt u de opgravingen van beide steden, wandelt u door de Romeinse straten, gaat u op bezoek in de vaak mooi versierde huizen en bekijkt u de tempels waar werd geofferd. De ruïnes van gebouwen, de voor eeuwig versteende lichamen en de vele kunst- en gebruiksvoorwerpen geven u een uitzonderlijk inzicht in het Romeinse leven in de 1e eeuw na Christus.

Dagelijks leven van toen

Natuurlijk bezoekt u ook het archeologisch museum in Napels, waar u de vele schatten die in Pompeï en Herculaneum gevonden zijn kunt bewonderen. Waterdraagsters, atleten, goden en godinnen: alle prachtige beelden zijn afkomstig uit deze verwoeste steden. Maar ook een poffertjespan, bekers, attributen van artsen en de mooie vloer- en wandmozaïeken die de interieurs van de Romeinse villa’s versierden. De vloer aan de voorzijde van het huis werd vaak versierd met een mozaïek ‘cave canem’ (pas op de hond) en in de keukens bevonden zich schitterende vloermozaïeken met vissen, schaaldieren en fruit, dat ons weer een beeld geeft over de eetgewoontes in de oudheid. Ongelooflijk bijzonder!

Het Herculaneum

Mozaïek in Herculaneum

SRC Reizen

En van nu

Maar er is tijdens deze reis niet alleen aandacht voor het Romeinse verleden, u leert ook alles over het dagelijkse leven van de Napolitanen van nu! U maakt wandelingen door het historische centrum van Napels, ziet de relieken van San Gennaro in de dom en ontdekt de kleurrijke en sfeervolle volkswijken Quartieri Spagnoli en Sanità. Natuurlijk kunt u genieten van de ‘echte’ Napolitaanse pizza, maar proef ook zeker de Napolitaanse zoetigheden zoals de babà of de sfogliatella. Kortom, dit is een afwisselende cultuurreis met aandacht voor het verleden en het heden rondom en in Napels. Gaat u mee?

Bekijk de 5-daagse culturele groepsreis Romeins verleden rond Napels

SRC Reizen
Meer lezen
Ook leuk om te lezen