Romeinenweek 2020

De Romeinenweek 2020 zal online plaatsvinden

Romeinenweek

Online editie van de Nationale Romeinenweek!

Daan Couwenbergh

Van 25 april t/m 3 mei 2020 zal voor het eerst een online editie van de Nationale Romeinenweek plaatsvinden. Ontdek tijdens de Online Romeinenweek de Romeinse tijd in Nederland. Geniet vanuit je huiskamer van online activiteiten en thuisblijftips voor jong en oud!

Archeologie is van iedereen

Dit jaar richt de Nationale Romeinenweek zich op archeologie. Onder onze voeten liggen de resten van een wereldrijk. Wapens, tempels, aardewerk en zelfs hele schepen: de Nederlands bodem is een schatkamer. Al die voorwerpen vertellen het verhaal van de Lage Landen in de Romeinse tijd. Een verhaal dat we zonder archeologisch onderzoek nauwelijks zouden kennen. Vanaf de negentiende eeuw zijn Nederlandse archeologen begonnen ons antieke verleden te herontdekken. Een ontdekkingstocht die doorgaat tot op de dag van vandaag.

Door recente onderzoeken naar restanten uit de Romeinse tijd, door nieuwe vondsten en door de aandacht die de Romeinse limes, de grens van het Romeinse Rijk, krijgt in het kader van de gewenste nominatie als UNESCO Werelderfgoed, leren we steeds meer over Nederland in de Romeinse tijd. Ook het publiek wordt steeds meer betrokken bij het werk van de archeoloog: van ‘Citizen Science’-projecten tot meehelpen met opgravingen.

Over de Nationale Romeinenweek

De Romeinse tijd in Nederland duurde bijna vijf eeuwen en is een van de meest fascinerende periodes uit onze nationale geschiedenis. Samen met Romeinse Limes Nederland en tientallen partners (zoals musea, archeologische en historische organisaties) zet RomeinenNU deze periode centraal tijdens de Nationale Romeinenweek.

De Nationale Romeinenweek wordt georganiseerd door RomeinenNU in samenwerking met Romeinse Limes Nederland en wordt mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Bekijk hier het online programma.

Meer lezen

Ook leuk om te lezen