Oude Egypte

-

Jeremy Bezanger.

Egyptes Lost City ontdekken en het visum aanvragen

Het Archeology Magazine heeft onlangs Egyptes “Lost City” tot belangrijkste archeologische ontdekking van 2021 verkozen. Deze nederzetting, gesticht door koning Amenhotep III, herbergt een aantal prachtige schatten. Nederlandse reizigers die deze archeologische vondsten in de Verborgen Gouden Stad van Egypte met eigen ogen willen bekijken, moeten hiervoor een visum aanvragen.

Geschiedenis van de Verloren Gouden Stad van Luxor

De opgraafwerkzaamheden in dit gebied in Egypte werden aanvankelijk in gang gezet om te zoeken naar de dodentempel van koning Toetanchamos. Op 1 juli 2021 ontdekte de befaamde archeoloog Zahi Hawass, hoofd van de Egyptische missie in het westen van Luxor, een enorme stad die gesticht was door koning Amenhotep III, een van de grootste heersers van Egypte.

Koning Amenhotep III regeerde over Egypte van 1391 tot 1353 v. Chr. De Lost City (of Verloren Stad) was de grootste administratieve en industriële nederzetting op de westelijke oever van Luxor in het tijdperk van het Egyptisch keizerrijk. De stad omvat een groep huizen die bevestigen dat er leven was op het westelijke vasteland, en niet alleen maar begrafenissen, zoals men altijd dacht.

Archeologische vondsten

De geheimen van Luxor's "Lost Golden City" worden op dit moment nog steeds opgegraven. Een van de meest opvallende vondsten in deze Verloren Stad is een aantal vaten dat gebruikt werd voor het conserveren van vlees, waarop de naam van de slager en de naam van het slachthuis en het gewicht zijn genoteerd. Op een van de vaten met gedroogd of gekookt vlees stond “Aten’s County” gegraveerd. Dit is de naam van een tempel gebouwd door koning Achnaton in Karnak.

Daarnaast werd een grote graftombe ontdekt van verschillende afmetingen, uitgehouwen in de rotsen, die via trappen toegankelijk zijn. De werkzaamheden zijn nog aan de gang en de missie verwacht nog onaangeroerde graven vol schatten aan het licht te brengen.

Ramses V en VI

-

Dmitrii Zhodzishskii.Visum aanvragen voor een reis naar Lost City

Om deze archeologische parel zelf te ontdekken moeten Nederlandse reizigers een visum voor Egypte aanvragen. In het geval van een vakantie of een bezoek aan vrienden of familie in Egypte kan het visum Egypte gemakkelijk online aangevraagd worden. Het aanvraagformulier is volledig digitaal en ook de paspoortscan kan online geüpload worden, waardoor het niet nodig is om het paspoort af te leveren bij de Egyptische ambassade of het consulaat. Het visum Egypte wordt na goedkeuring elektronisch aan het paspoort gekoppeld.

Tijdens het invullen van het aanvraagformulier kan men kiezen uit twee verschillende varianten van het toeristenvisum: een single entry variant (voor één enkele reis) en een multiple entry variant (voor meerdere reizen). De geldigheidsduur van beide varianten van het toeristenvisum Egypte bedraagt 90 dagen en gaat in vanaf het moment dat het visum wordt toegekend. Per reis mag men maximaal 30 dagen in het land verblijven.

Meer lezen
Ook leuk om te lezen