Geen foto

Zoektocht naar lichaam van schrijver Cervantes

Zoektocht naar lichaam van schrijver CervantesForensische onderzoekers zijn in de Spaanse hoofdstad Madrid op zoek naar de overblijfselen van de schrijver Miguel de Cervantes. Het klooster Convento de las Trinitarias Descalzas de San Idefonso zou de laatste verblijfplaats van de wereldberoemde auteur zijn geweest.

Cervantes’ Don Quichot

Cervantes (1547-1616) werd bekend door zijn tweedelige klassieke werk De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha, welke uitgegeven werd in 1605 en 1615. Don Quichot wordt gezien als een van de meest toonaangevende romans in de Spaanse literatuur. Ondanks het succes van zijn romans stierf Cervantes in armoede op 22 april 1616 in Madrid. Vermoedelijk werd hij begraven in het klooster, maar de locatie van zijn graf is tot op heden onbekend.

Identificatie Cervantes

De experts zoeken in de oudere delen van het klooster door middel van radarscans, opgravingen en analyse in de hoop het graf van Cervantes te vinden. Belangrijke aanwijzingen over de gesteldheid van zijn lichaam op het moment van overlijden zouden de onderzoekers kunnen helpen bij het identificatieproces. Cervantes zou een misvormde linkerhand hebben gehad nadat hij tijdens een zeeslag in 1571 gewond raakte. Doordat hij tenminste eenmaal is neergeschoten zou er mogelijk ook een kogel of kogelwond aangetroffen kunnen worden in zijn borstkas.

Zoektocht klooster

De leiding over het project ligt in handen van de historicus Fernando Prado. Prado geeft aan dat er slechts vijf personen in het klooster begraven liggen, waarvan er één dus Cervantes moet zijn. De zoektocht naar het stoffelijk overschot van Cervantes en het pathologisch onderzoek van het lichaam zullen waarschijnlijk nog maanden gaan duren.

Bronnen

www.foxnews.nl

www.telegraaf.nl

Meer lezen

Landen