Een zesjarig jongetje vond in Mook een oude mortiergranaat.

Zesjarige vindt oude mortiergranaat in Mook

Een zesjarig jongetje vond in Mook een oude mortiergranaat.Vorig weekend beleefde de ouders van een gezin een zorgwekkend moment: hun zesjarige zoon kwam tijdens een wandeling aanlopen met een oude mortiergranaat. Het jongetje had deze aan de rand van het pad gevonden samen met zijn driejarige broertje.

Het gezin maakte een wandeling bij de Mookerheide tussen Mook en Plasmolen. “Het was echt een flinke jongen,” aldus vader Danny Gelaudie. “De granaat was veertig tot vijftig centimeter lang. En de punt zat er nog aan, dus hij was helemaal intact. Mijn zoontjes van 6 en 3 stonden er met zijn tweeën doodleuk naar te kijken.”

Gelaudie lichtte direct na de vondst de politie in. Die kwam tot de conclusie dat de granaat was uitgegraven. “Er lag een hoopje zand naast, dus het ding zal wel zijn gevonden door iemand met een metaaldetector,” aldus de vader. “Dat vind ik nog het ergste; de vinder heeft er blijkbaar geen melding van gemaakt. Als dat ding alsnog was ontploft, was ons gezin het slachtoffer geweest.”

Inmiddels heeft de Explosieven Opruimingsdienst de granaat opgeruimd. Het is nog onbekend uit welke periode de granaat stamt.

Bron: De Gelderlander

Meer lezen

Tijdvakken

Landen