Geen foto

Zeldzame vondsten bij Indiase opgraving

Zeldzame vondsten in India. Foto: Vaticanus. Tijdens het zesde opgravingseizoen op de archeologische site in Noord-Paravur, India, zijn 2.000 potscherven aangetroffen. Het gevonden type aardewerk is volgens experts uniek en nieuw voor de archeologische wereld.

De aangetroffen scherven zijn anders dan reeds bekend Mediterraans-, West-Aziatisch-, Harappaans- en Chinees aardewerk. Er is internationale hulp ingeroepen om meer over de resten te weten te komen. Op de site zijn ook resten van een menselijk skelet aangetroffen. Dit is zeldzaam, want in de bodem zijn verder geen organische resten bewaard gebleven. Het skelet is mogelijk van een Romein of iemand van Indiase origine. Er zal DNA-onderzoek gedaan worden om meer informatie te vergaren.

De experts van het Kerala Council for Historical Research (KCHR) hopen dat de nieuwe vondsten meer inzicht zullen verschaffen over de nog onbekende aspecten van de maritieme tradities, cultuur en beschaving langs de Indische Oceaan. Tijdens een workshop zullen nationale en internationale experts bij elkaar komen om de vondsten te onderzoeken.

Bron: The Times of India

Meer lezen
Landen