Geen foto

Zeldzame vondst door burger in Saoedi-Arabië

Zeldzame vondst door burger in Saoedi-ArabiëEen zeldzame aardewerken kan uit de voorislamitische tijd is aangetroffen in de gemeente Al-Ahsa in Saoedi-Arabië. Het is de eerste keer dat een object van deze historische waarde wordt aangetroffen de gemeente. Een nationale campagne moet zorgen voor meer soortgelijke vondstmeldingen.

De zeldzame kan is gevonden door een burger die de fundering van zijn huis aan het uitgraven was. “De kan zat vast tegen de basis van de muur,” aldus de vinder, Omar Ba Obaid. Hij schakelde een familielid in, die op zijn beurt het Bureau voor Antiek inlichtte. Obaid zei dat hij de kan meldde uit liefde en verantwoordelijkheid jegens zijn vaderland. Hij wist dat het zo op de juiste plaats terecht zou komen: in een museum.

In Saoedi-Arabië loopt een campagne voor het melden van vondsten van nationaal erfgoed, gestart door de Sultanprins. De directeur van de Commissie voor Toerisme en Antiek, Ali Al Haji, merkt dat de campagne zijn vruchten afwerpt. “Er is een groeiend bewustzijn door het volk voor het belang van nationaal erfgoed,” aldus Haji.

Bron: ETN news

Meer lezen