Win het boek Koninginnen van de Nijl

Deze winactie is voorbij

Lang voordat Cleopatra over het land van de Nijl regeerde, waren er al machtige koninginnen in Egypte. Zij stonden aan de zijde van de farao bij al zijn activiteiten en blijken een soms verrassend onafhankelijke positie in te nemen. Dit boek beschrijft de vele facetten van het leven van de Egyptische koningin. Hoe was haar relatie met haar echtgenoot de farao, haar familie, de hofhouding en de harem? Welke politieke, religieuze en familiezaken hielden haar bezig? Wat kwam er kijken bij haar begrafenis en hoe was haar relatie tot de godinnen van Egypte?

Dit boek concentreert zich op de bloeiperiode van het oude Egypte, het zogenoemde Nieuwe Rijk (ca. 1539-1077 v.Chr.). Belangrijke koninginnen in die tijd waren Ahmose Nefertari, Hatsjepsoet, Teje, Nefertiti en Nefertari.

Wij mogen vijf exemplaren van dit boek weggeven! Wat moet je doen? Vul het wedstrijdformulier in en wie weet ontvang jij dit mooie boek!

Doe mee!

Kijk hier voor meer informatie over het boek! Én na de verschijning is het boek gratis online te lezen!

Voorwaarden 

Deze actie loopt tot 28 november 2016. Alleen correct ingevulde formulieren dingen mee. Inzendingen mogen worden gebruikt in berichtgeving van Archeologieonline, Archeologie Magazine en op sociale media. De winnaar ontvangt bericht. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. 

Meer lezen

Thema's