Geen foto

Week van de Klassieken: 7 t/m 15 maart 2013

Posteraffiche van de Week van de Klassieken.Het thema van de zesde Week van de Klassieken (7 t/m 15 maart) is het klassieke Griekse theater. Het Allard Pierson Museum, het Nederlands Klassiek Verbond, het Rijksmuseum van Oudheden en Tresoar organiseren meerdere activiteiten om bezoekers kennis te laten maken met het theater uit de klassieke Griekse Oudheid.

De Week wordt ingeleid door de ‘Ken-Uw-Klassieken Pubquiz’ voor classici op 7 maart in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Verder opent daar ook de tentoonstelling ‘Couperus en de Oudheid’. In het Allard Pierson Museum in Amsterdam staan een ‘Do It Yourself Theatertour’, lezingen en verschillende kinderworkshops op het programma.

In Leeuwarden toont Tresoar het antieke theater met de tentoonstelling ‘Klassiek theater in Fryslân’ met oude boeken en handschriften uit hun eigen collectie. Verder zijn er tijdens de Week over heel Nederland verspreid -deels gratis- lezingen, rondleidingen en theatervoorstellingen bij te wonen. De Week wordt afgesloten met een feestelijke lezingenavond van het Nederlands Klassiek Verbond in Leiden met de uitreiking van de NKV Prijs op 15 maart.

Meer informatie over de activiteiten en het gratis e-book De Kikkers van Aristophanes staat op de website van de Week van de Klassieken.

Meer lezen

Tijdvakken

Landen

Thema's