Website Romeinse Limes Nederland online

Website Romeinse Limes Nederland online

Website Romeinse Limes Nederland onlineDe Stichting Romeinse Limes Nederland heeft een nieuwe website, RomeinseLimes.nl, vol met historische informatie, inspiratie en ideeën voor activiteiten. De Romeinse Limes ligt grotendeels verborgen in de bodem, maar is op veel plaatsen toch zichtbaar gemaakt. Voor het eerst worden alle herinneringen aan de Limes samengebracht op één website, compleet met praktische informatie en suggesties voor wandelingen, fietsroutes, vaartochten en virtuele ontdekkingen.

Stichting

De stichting heeft zichzelf tot doel gesteld de geschiedenis van de Limes voor een breed publiek toegankelijk te maken. In samenwerking met partijen op het gebied van erfgoed, toerisme, media, overheid en bedrijfsleven die delen van deze geschiedenis vertellen, worden onder meer campagnes, projecten en activiteiten georganiseerd. Zoals de Romeinenweek die van 24 mei t/m 1 juni Nederland een week lang in het teken van Romeinse geschiedenis en de Limes zet, zie www.romeinenweek.nl.

Unesco Werelderfgoed

Stichting Romeinse Limes levert met zijn inspanningen een bijdrage aan de nominatie van het Nederlandse deel van de Romeinse Limes als Unesco Werelderfgoed. Voor meer informatie, kijk op www.romeinselimes.nl.

Meer lezen

Tijdvakken

Landen

Thema's