Geen foto

Vondst van niet-menselijke schedel zet antropologen voor mysterie

Volgens drie antropologen gaat het om een niet-menselijke schedel. Beeld RPPNotiIn Peru is een schedel van buitengewone proporties gevonden. Het hoofd is langwerpig en heeft een zachte plek, net zoals bij baby’s, maar ook twee grote kiezen, zoals bij volwassenen. Drie antropologen zijn het erover eens dat de schedel niet van een menselijk wezen is.

De gemummificeerde schedel werd gevonden in de stad Andahuaylillas in Peru. De schedel is bijna net zo groot als het lichaam dat erbij werd gevonden, dat ca. 50 centimeter is. Antropologen beweren nog nooit eerder zoiets gezien te hebben.

Renato Davila Riquelme, werkzaam bij de Privado Ritos Andinos museum in Cusco, deed de vondst van het geraamte. Hij zei dat de oogkassen vele malen groter waren dan dat normaal is bij mensen. Ook vond hij een zacht stuk op de schedel - een fontanel - wat kenmerkend is voor pasgeboren kinderen. De schedel had echter ook twee grote kiezen, die alleen in het gebit van volwassenen gevonden worden.

Drie antropologen van Rusland en Spanje onderzochten de vondst. Ze concludeerden gezamenlijk dat het ‘niet een menselijk wezen’ is en dat ze nader onderzoek zouden uitvoeren. “Hoewel het onderzoek oppervlakkig was, is het overduidelijk dat de kenmerken niet overeenkomen met welke etnische groep in de wereld dan ook,” voegden ze eraan toe.

De schedel is bijna net zo groot als het bijbehorende lichaam. Beeld RPPNoticiasEr is ook DNA gevonden van een oogbal in de rechteroogkas. Hieruit kan worden afgeleid of het daadwerkelijk om een buitenaards wezen gaat. Een andere uitleg voor de langwerpige schedel kan zijn dat het hoofd vervormd is vanwege een traditioneel ritueel. Dusdanige rituelen om een schedel te verlengen werden door de Maya’s en sommige Aboriginals uitgevoerd. Dit werd behaald door het hoofd in een doek te wikkelen en te klemmen tussen stukken hout. Het ritueel werd veelal op kinderen uitgevoerd, omdat de schedel dan het meest vormbaar is door de fontanellen. Deze theorie verklaart echter niet de twee grote kiezen.

Lees bij onze collega's van ISGeschiedenis een achtergrondartikel over het ontstaan van het idee dat er misschien aliens bestaan.

Bron: Mail Online

Meer lezen
Tijdvakken
Landen