In het licht van de Martinuskerk.

Visueel spektakel bij historische Martinuskerk in Weert

In het licht van de Martinuskerk.Al eeuwenlang staat midden in Weert de Martinuskerk. De laatgotische hallenkerk behoort tot de Top Honderd Monumenten van Nederland. Vanwege recente restauratie- en onderhoudswerkzaamheden zal er op 12, 13 en 14 september een visueel spektakel bij het monument te zien zijn.

Spektakel

Eind mei zijn de recente restauratie- en onderhoudswerkzaamheden gestart die geraamd zijn op een half miljoen euro. Het gaat vooral om werkzaamheden aan de buitenkant van het gebouw. Metsel- en voegwerk aan de gevels, herstel van natuursteen, timmerwerk, werkzaamheden aan daken en goten, werk aan de torentjes en schilderwerk.

Om die reden wordt een nieuwe actie gestart: ‘Vrienden dragen hun steentje bij’. Op donderdag 12 september is er vanaf 20.00 uur een visueel spektakel te zien vanaf de Korenmarkt: ‘In het licht van de Martinus’. Gemengd koor Creatura zorgt deze avond voor een sfeervolle vocale omlijsting o.a. met een in 1980 geschreven lied over de Martinustoren. Op vrijdag 13 en zaterdag 14 september is het visuele spektakel vanaf 20.00 uur ook nog te zien.

Onderhoud

De komende jaren staat meer groot onderhoud op stapel. De kerk is dankzij subsidies van de provincie Limburg, de gemeente Weert en het bisdom Roermond goed onderhouden, maar ook door bijdragen van het kerkbestuur van de St. Martinusparochie en van de Vrienden van het Martinus Monument.

De nieuwe website www.vriendendragenhunsteentjebij.nl wordt gelanceerd en voor ‘nieuwe vrienden’ is er een prachtig welkomstgeschenk.

Meer lezen

Landen