Geen foto

Villamuur van 2.000 jaar oud ingestort in Pompeï

Met rode fresco's versierde muur in Pompeï ingestort. Slechts twee weken nadat de Italiaanse regering bekend maakte een miljoenenproject te hebben gestart om de archeologische site Pompeï te renoveren, is er een 2.000 jaar oude muur rondom een villa in de stad ingestort.

De hoofdopzichter voor Napels en Pompeï bevestigde vandaag de instorting van de met rode fresco’s versierde muur. Het bouwwerk stond rondom een niet nader gespecificeerde villa in een gebied dat al gesloten was voor het publiek.

De instorting is met name gênant voor de Italiaanse regering, gezien het feit er de laatste twee jaar steeds vaker incidenten plaatsvinden op de wereldberoemde site. Er bestaat een groeiende bezorgdheid over de vraag of Italië haar erfgoed wel kan beschermen tegen verder verval en de impact van de lokale maffia.

Guilia Rodano, woordvoerder voor culturele aangelegenheden voor centraal Italië, zei dat er eerder niet genoeg geld was voor conservering door de bezuinigingen van de regering. Met de investering van 105 miljoen euro door de Europese Unie en nationale besturen voor het conserveringsproject zouden incidenten als deze niet meer plaats hoeven te vinden. (Meer informatie over het conserveringsproject vindt u hier).

Bij de start van het conserveringsproject benadrukte de Italiaanse premier Mario Monti dat het project is ontworpen voor het restaureren van de gebouwen die op instorten staan. “We willen zeker weten dat het project wordt uitgevoerd door eerlijke en bekwame vakmensen en bedrijven en dat georganiseerde misdaad in de regio wordt weggehouden,” aldus de premier.

Bron: Telegraph

Meer lezen
Tijdvakken
Landen
Thema's