Geen foto

Vijfjarig meisje vindt prehistorisch fossiel met schepje

Veel archeologen zouden een moord doen voor een dergelijke toevallige vondst.De vondst is waarschijnlijk voor veel archeologen te mooi om waar te zijn: de Britse Emily Baldry groef met een schepje een zeldzaam fossiel op dat wordt geschat op 160 miljoen jaar oud. Het blijken de overblijfselen van een weekdier te zijn die leefde tijdens de tijd van de dinosauriërs.

Menig archeoloog zou veel overhebben voor een toevallige vondst als dit. Samen met haar vader haalde Baldry het  fossiel, toen nog omgeven door een kleiklomp, uit de grond. Ze gaf het de naam ‘Spike’, vanwege de ronde schelp waar stekels uitstaken, waarschijnlijk bedoeld om roofdieren mee af te schrikken.

Ze gaven het fossiel af bij geoloog Neville Hollingworth om het te laten opknappen. Afgelopen zondag werd de vondst tentoongesteld bij de Gateway Information Centre nabij Cirencester. “Het is zo leuk hem weer te zien,” aldus Emily. “Ik was erg blij toen ik hem voor het eerst zag en nu glimt hij heel mooi.”

Het meisje vond het fossiel in maart vorig jaar. Het heeft Hollingworth een jaar gekost om de vondst in goede staat te herstellen. “Dit is de eerste ammoniet van deze soort ooit in Engeland gevonden,” aldus de paleontoloog. “De andere vondsten waren allemaal fragmenten.”

Bron: The Daily Mail

Meer lezen
Tijdvakken