Geen foto

Verwaarloosde piramide in Rome wordt gerestaureerd

Piramide van Cestius RomeDe Piramide van Cestius die midden in Rome staat wordt waarschijnlijk binnenkort gerestaureerd. De piramide werd in 12 voor Christus gebouwd als mausoleum voor een Romeinse magistraat. Tegenwoordig is het bouwwerk grauw van de uitlaatgassen en gedeeltelijk overgroeid door mossen en bosjes. 

Yuzo Yagi, een Japanse modemagnaat, doneert een miljoen euro om de piramide te laten restaureren. Naast de restauratie zal er onderzoek plaatsvinden om uit te zoeken of er geheime kamers in de piramide zijn verborgen. Volgens de overlevering is dit namelijk het geval. Deze kamers zijn echter nog nooit ontdekt.

“Een aantal jaar geleden zijn er afwijkingen in de structuur van het bouwwerk gevonden met ultrasonisch onderzoek. Deze afwijkingen willen wij gaan onderzoeken om te kijken of de geheime kamers er daadwerkelijk zijn”, aldus Maria Grazia Filetici, een medewerkster van een cultureel centrum in Rome. Het voor Rome ongebruikelijke monument werd gebouwd na de verovering van Egypte door de Romeinen. Hierdoor ontstond er een waardering voor alles wat maar Egyptisch was.

Yagi heeft al meer dan veertig jaar zakelijke banden met Italië. Met de donatie wil hij zijn waardering daarvoor tonen. De herstelwerkzaamheden beginnen waarschijnlijk in april. In ruil voor de donatie wil Yagi een plaquette met zijn naam in de buurt van de piramide krijgen.

Bron: The Telegraph

Meer lezen
Tijdvakken
Landen
Thema's