Geen foto

Veel belangrijke vondsten op Libanese archeologische site

Kasteel aan de zee in Sidon In het Libanese Sidon worden al veertien jaar opgravingen verricht op de archeologische site Frères. Het project wordt geleid door een delegatie van het British Museum, en ook dit jaar zijn er weer enkele bijzondere vondsten gedaan. Daarnaast worden er ook voorbereidingen getroffen voor de bouw van een museum, om de vondsten voortaan tentoon te kunnen stellen voor het publiek.

Onder de ontdekkingen van dit jaar is onder meer een specifiek type Fenicische architectuur, waarvan de archeologen vermoeden dat deze niet gebruikelijk was voor Libanon. De stijl maakt onder meer gebruik van stenen die speciaal zijn uitgehakt voor verwerking in muren of vloeren. Daarnaast zijn er meer dan vijftig amforen aangetroffen en is er een Griekse vaas ontdekt, waarop twee soldaten te paard zijn afgebeeld met witte tunieken een en speren in hun hand.

Ook werden er net als voorgaande jaren verscheidene grafkuilen aangetroffen. De in totaal 122 graven dateren uit de 2e eeuw na Christus. Verder werd er een cilindervormige stempel gevonden in Mesopotamische stijl ,die werd gebruikt voor het rollen van afbeeldingen op oppervlakken. Het voorwerp bevat afbeeldingen van de God van Water en de Godin Lama.

Daarnaast werden er aanwijzingen gevonden die de theorie ondersteunen dat er tijdens begrafenissen vaak een afdak werd gebouwd en dat de aanwezigen linzen, kikkererwten en bonen aten. Verder werd er een platform uit 1.600 voor Christus aangetroffen in een tempel die werd gebruikt voor begrafenisceremonies.

“Een reeks van interessante vondsten die stuk voor stuk belangrijk zijn in de ontrafeling van de geschiedenis van dit gebied en de beschavingen die hier leefden,” aldus Claude Doumit Serhal, hoofd van de delegatie van het British Museum in Libanon.

Bron: Daily Star

Meer lezen

Landen