Geen foto

Vallende ster in Mexico doet bestaan aliens vermoeden

Vallende ster in Mexico doet bestaan aliens vermoedenBinnen een tijdsbestek van 138 jaar zijn er drie meteorieten gevallen op de bergketen Sinaloa in Mexico. In astronomische zin is dit een enorm toeval, wat bij enkele archeologen de vraag doet oplaaien: gaat het om gewoon ruimtepuin, of om een buitenaards verschijnsel?

De bergketen Sinaloa is een onherbergzaam gebied. Dat er precies daar meerdere meteorieten vallen, wekt de opwinding van archeologen en omwonenden. “Dit is alsof je vanuit de ruimte de dop van een parfumflesje probeert te raken”, aldus archeoloog Bernardo Ortiz.

Woensdag 4 januari streek er weer een meteoriet neer in het gebied. NASA heeft dit bevestigd. Dat er nu voor de derde maal iets neervalt, doet Bernardo Ortiz opmerken: “Het is heel verdacht allemaal.  We moeten dit misschien in verband durven zien met het groot aantal afbeeldingen op stenen met buitenaardse motieven.”

Vroeger bevonden zich op de bergketen oude Midden-Amerikaanse culturen. Antieke Indiaanse rotstekeningen zouden op contact met buitenaards leven duiden, menen UFO-aanhangers. Ook zeggen ze dat in de omgeving van Sinaloa opvallend veel UFO-meldingen gedaan zijn.

Een speurtocht naar de overblijfselen van de meteoriet heeft nog niets opgeleverd. Volgens Ortiz is dat dus niet vreemd, want wellicht is het niet een meteoriet, maar een soort buitenaards experiment. Kortom: er zijn veel vragen en wilde speculaties, maar een definitief antwoord laat nog op zich wachten.

Bron: Telegraaf

Meer lezen
Landen