Geen foto

Update: Skelet van Engelse soldaat gevonden in duinen Den Helder

De archeologen houden het nog in het donker om wat voor vondst het gaat.Begin dit jaar is er een archeologische vondst gedaan in de duinen bij Den Helder. Hoewel de vondst in het donker werd gehouden, laat het Noorhollands Dagblad nu weten dat het om een skelet van een Engelse soldaat uit de tijd van Napoleon gaat.

De vondst werd afgelopen maart gedaan tijdens werkzaamheden in het kader van een natuurontwikkelingsproject in de duinen bij Den Helder boven Callantsoog. Het wordt gedacht dat de soldaat deelnam aan de inval van Russen en Engelsen in de achttiende eeuw.

Het skelet wordt 'de Botgat-man'  genoemd, omdat de archeologische opgravingen plaatsvonden op het voormalige schietterrein Botgat. Het is volgens de provincie de 'meest waardevolle vondst uit de Napoleontische tijd tot nu toe'.

Aankomende vrijdag zal gedeputeerde Elvira Sweet om 15:00 uur de officiële onthulling van de vondst doen in de kinderboerderij van De Helderse Vallei in Den Helder. Daarbij zal ze meer bijzonderheden over deze 'Botgat-man' bekendmaken. Naast het skelet werden ook wapens en andere voorwerpen van de soldaat gevonden.

Bron: Noordhollands Dagblad

Meer lezen
Tijdvakken
Landen