Het Penn Museum heeft een database van archeologische vondsten online gezet.

Universiteit Pennsylvania zet enorme archeologische database online

Het Penn Museum heeft een database van archeologische vondsten online gezet.De University of Pennsylvania Museum of Archaeology and Anthropology heeft om zijn 125e verjaardag te vieren een aanzienlijke hoeveelheid archeologische vondsten online gezet. De database is voornamelijk bedoeld om geleerden, docenten en studenten informatie te verschaffen voor onderzoek, hoewel iedereen de vondsten kan aanschouwen.

De universiteit heeft al 125 jaar connecties met de grootste archeologische opgravingen over de hele wereld. Ook worden er meer dan vierhonderd archeologische expedities per jaar opgezet door de universiteit. Op dit moment heeft het museum ca. één miljoen archeologische voorwerpen opgeslagen liggen uit elk millennium van de menselijke geschiedenis.

Richard Hodges, directeur van het museum, weidt uit over de database: “Het museum is opgericht als een publiek instituut met een stevige focus op onderzoek en verzameling. Het is niet meer dan passend dat we de publiekelijke lancering van de database plaats laten vinden in dit jubileumjaar.”

Op de website zijn momenteel ca. 660.000 voorwerpen te bekijken. Bezoekers kunnen onder meer naar vondsten zoeken door middel van zoekwoorden en het type materiaal. Ook worden de vondsten opgedeeld in Egyptische hiernamaals, veren, dieren, et cetera. De mooiste vondsten zijn te bekijken in de sectie Highlights.

Bron: Penn Museum

Meer lezen

Tijdvakken