Uitzonderlijke piramide ontdekt in Egypte

Een groep Egyptische archeologen heeft in de buurt van de Egyptische dodenstad van Memphis een koningsgraf ontdekt. Uit de indeling en stenen die zijn gebruikt kan worden geconcludeerd dat de piramide stamt uit de 13e dynastie en zo'n 3700 jaar oud is.

Onbekende Farao

Het is zeer interessant om te achterhalen in opdracht van en voor wie deze piramide is gebouwd. Omdat Farao's elkaar in die tijd snel opvolgden zijn er dus een hoop nog onbekend. De vondst van deze piramide zou ervoor kunnen zorgen dat een stukje onbekende geschiedenis alsnog kan worden gedocumenteerd.

Dasjoer

De piramide is ontdekt in de regio Dasjoer. In deze regio zijn veel meer opgravingen gedaan en er wordt gezegd dat deze archeologische vindplaats vroeger deel uitmaakte van de dodenstad van Memphis. Niet ver van de vindplaats bevindt zich de bijzondere gebogen piramide van koning Snofroe.

Opgraving

De archeologen hebben tot nu toe een gedeelte van een hal opgegraven die leidt naar het binnenste deel van de piramide, ook zijn er stenen gevonden die uitwijzen hoe de piramide ongeveer is ingedeeld. Ook is er in de hal een stuk steen gevonden, waarin hiërogliefen staan.

 

 

 

 

 

Bronnen:

Nos.nl: Koningsgraf

Scientas.nl: Resten piramide ontdekt

Cbsnews.com: new pyramid discovered 

Afbeelding:

Wikimedia Commons: Dashur

Meer lezen

Tijdvakken

Landen

Thema's