Archeologische opgravingen paleistuin Het Loo

De tuinen van Paleis het Loo

Pixabay

Tuin Paleis het Loo is archeologische schatkamer

De paleistuin van Paleis het Loo blijkt een archeologische schatkamer te zijn. Bij opgravingen onder het Bassecour kwamen voorwerpen uit de bronstijd tevoorschijn, maar ook fundering van een fontein uit de late zeventiende eeuw en een Romeinse munt.
Op dit moment wordt Paleis het Loo verbouwd. Daarbij worden ook de tuinen flink onder handen genomen. voorafgaand aan de werkzaamheden in de tuinen werden proefsleuven gegraven, waarbij vrijwel meteen veel sporen werden gevonden. Uitgebreider onderzoek naar het terrein voor de hoofdingang van het paleis volgde.

Veelbelovende resultaten

Hoewel het onderzoek nog in volle gang is, zijn de eerste vondsten veelbelovend. Er zijn veel scherven van wijnflessen en drinkglazen gevonden, maar ook scherven van aardewerk uit de bronstijd en de resten van een knikwandpot.

Opgraving zichtbaar voor publiek

Het paleis is wegens alle verbouwingen gesloten, e paleistuinen moeten in maart 2018 echter weer open gaan voor het publiek. Er wordt nog nagedacht om de opgravingen zichtbaar te maken voor het publiek. Het doel is om de opgravingen van bovenaf zichtbaar te maken.

Bron:

De Stentor

Afbeelding:

Pixabay

Meer lezen

Tijdvakken

Landen

Thema's