Vanaf 20 januari is Leiden een culturele stadswandeling rijker.

Topstukken aan het Rapenburg

Vanaf 20 januari is Leiden een culturele stadswandeling rijker.Vanaf 20 januari is Leiden een culturele stadswandeling rijker: ‘Topstukken aan het Rapenburg’, een wandelroute over de bekendste gracht van Leiden, het Rapenburg. Het boekje bevat naast prachtige foto’s achtergrondinformatie over de gracht, het Academiegebouw van de Universiteit, de Pieterskerk en over de topstukken uit het Rijksmuseum van Oudheden, Japanmuseum SieboldHuis en de Hortus botanicus Leiden.

De ‘Topstukken’-wandeling leidt langs het Rapenburg en zijn gebouwen, en neemt dagjesmensen en toeristen uit binnen- en buitenland mee langs de hoogtepunten in de musea. De wandeling is bedoeld om kennis te maken met de geschiedenis van de panden en de musea aan de gracht. Bovendien biedt het een leuk dagje uit in Leiden.

Het routeboekje is te koop in de museumwinkels van de Hortus botanicus Leiden, Japanmuseum SieboldHuis en het Rijksmuseum van Oudheden. Het kost €18,- inclusief combinatieticket voor de drie musea. Het boekje is ook los te koop voor €6,95, een extra combinatieticket kost €15,-. Het boekje is verkrijgbaar in het Nederlands, Engels, Duits en Japans.

Bron: Rijksmuseum van Oudheden

Meer lezen

Tijdvakken

Landen