Geen foto

Tombecluster van Oostelijke Han-Dynastie ontdekt

In het oosten van China is een tombecluster gevonden van 1.800. Archeologen hebben in de provincie Jiangxi in het oosten van China een tombecluster gevonden van 1.800 jaar oud. De cluster bestaat uit zeven tombes die waarschijnlijk tot de familie van de Oostelijke Han-Dynastie behoren (24 tot 220 na Chr.).

Boeren uit de regio ontdekten de tombes op een heuvel in het dorp Lingli tijdens het bewerken van een stuk land. Zij meldden hun vondst vervolgens meteen aan het provinciale archeologisch instituut.
Het instituut begon de opgravingen bij de tombes op 12 maart jl. in samenwerking met het provinciaal museum. Tot nu toe zijn er al meer dan 100 artefacten aangetroffen, waaronder aardewerk, porselein, zilveren accessoires en gouden ringen.

De tombes zijn op een nette manier geordend en hun stijlen en grafgiften zijn allemaal identiek, wat er op wijst dat het een tombecluster van één familie is. De ontdekking heeft belangrijke informatie opgeleverd voor het onderzoek naar Chinese tradities van familiegraven en grafgiften.

Bron: Mysinchew

Meer lezen
Tijdvakken
Landen