Geen foto

Theater van Shakespeare ontdekt in Londen

William Shakespeare In Londen zijn de resten aangetroffen van een theater welke door William Shakespeare en zijn toneelgezelschap de ‘Lord Chaimberlain’s men’ werd gebruikt in de vroege jaren van zijn succes. In dit theater werden de beroemde theaterstukken ‘Romeo and Juliet’ en ‘Henry V’ voor het eerst uitgevoerd.

Het aangetroffen theater is ouder dan het Globetheater en is gelegen aan de noordzijde van de Thames in Shoreditch. De resten van de muren die ooit de tribune en binnentuin van het Curtaintheater vormden, werden gevonden door archeologen van het Museum van Londense Archeologie (MOLA). “Dit is een fantastische site, het geeft ons een uniek inzicht in de vroege shakespeareaanse theaters,” aldus projectleider Chris Thomas van het MOLA.

Het Curtaintheater opende in 1577, vlak na Londens eerste theater “The Theatre” en was een van de theaters die buiten de stadsmuren werd gebouwd. Zijn naam stamt van de nabijgelegen straat Curtain Close. Dit theater was Shakespeares hoofdkwartier russen 1597 en 1599 totdat het Globetheater voltooid was. Het is onduidelijk wat er met het theater is gebeurd, na 1622 wordt het niet meer genoemd in historische documenten.

De resten van het theater werden aangetroffen tijdens een proefopgraving die plaatsvond in verband met geplande bouwwerkzaamheden in het gebied. Vlak na de vondst werd gedaan, is er begonnen met het schetsen van een plan waarbij de resten behouden kunnen worden en de werkzaamheden door kunnen gaan. Het theater wordt waarschijnlijk het middelpunt van een nieuw woon- en winkelgebied.

Bron: Reuters

Meer lezen