Geen foto

Tentoonstelling Wildernis toont wolf van Luttelgeest

Tentoonstelling Wildernis toont wolf van LuttelgeestNieuw Land opent op 22 mei 2014 de tentoonstelling ´Wildernis´. In deze tentoonstelling wordt de wilde natuur in Flevoland vanaf de ijstijd tot nu in beeld gebracht. Prehistorische fossielen, een sabeltandtijgermodel en de wolf van Luttelgeest behoren tot de pronkstukken van de tentoonstelling. Vanaf 23 mei is `Wildernis´ open voor publiek. 

Wildernis in Flevoland

In Flevoland hebben in het verleden onder andere mammoeten, hyena´s, holenleeuwen, oerossen en wolven geleefd. In de tentoonstelling kan de bezoeker verscheidene opgezette exemplaren van deze dieren bekijken. Ook zijn er veel prehistorische fossielen, zoals die van een babymammoet. Naast de inmiddels uit Flevoland verdwenen dieren is er aandacht voor de hedendaagse natuur in de provincie.

Wolf van Luttelgeest

De grote trots van Nieuw Land is de wolf van Luttelgeest. Trots is Nieuw Land op de aanwezigheid van de wolf van Luttelgeest. Deze wolf werd vorig jaar juli gevonden nabij het dorp Luttelgeest (Noordoostpolder). Na veel speculaties en onderzoek bleek dat het dier afkomstig was uit Polen en dus (nog) niet in Nederland in het wild voorkomt. Over de vondst ontstond veel ophef en een grote wens naar de terugkeer van de wolf. Juist enkele weken geleden kreeg de wolf een wettelijk beschermde status. De wolf van Luttelgeest werd onderzocht en opgezet bij Naturalis Biodiversity Center, maar tijdens de looptijd van ‘Wildernis’ is zij weer tijdelijk terug in Flevoland.

Familietentoonstelling

Voor kinderen is er een speciaal programma ontwikkeld waarbij zij kunnen speuren naar skeletten en opgezette dieren. Er zijn microscopen voor ´Klein Wild` en in ‘Wilde Nachten’ kunnen bezoekers speuren met black light zaklampen. In komende maanden zullen er een aantal speciale activiteiten worden georganiseerd op de tentoonstelling. Op 1 juni is er een lezing door Dick Mol, een mammoetspecialist en paleontoloog. Op 21 juni viert Nieuw Land de MidzomerNacht met een speciale avondopenstelling in het teken van de mythologische wildernis.

Meer lezen
Tijdvakken
Thema's