Tentoonstelling Da Vinci The Genius

29-07-2013 - Michel Bakker

De Vitruviusman door Leonardo da Vinci.Van 6 september 2013 tot en met 6 januari 2014 is de wereldberoemde reizende tentoonstelling ‘Da Vinci The Genius’ in Rotterdam te bezichtigen. De tentoonstelling, met wereldwijd al meer dan 4,5 miljoen bezoekers in onder andere Moskou, Taipei en Sydney, vindt plaats op een unieke locatie: het monumentale gebouw van Post Rotterdam aan de Coolsingel. Deze tentoonstelling over het genie Leonardo da Vinci is het meest complete overzicht ooit van de Florentijnse meester.

Da Vinci The Genius in vogelvlucht

Leonardo da Vinci is volgens velen het grootste genie aller tijden. Hij was een briljant kunstenaar, uitvinder, beeldhouwer, musicus, wiskundige, ingenieur, filosoof, anatoom en architect. De tentoonstelling ‘Da Vinci The Genius’ belicht de vele facetten van zijn talent, zijn intelligentie en zijn zeer vooruitstrevende uitvindingen. Hij was zijn tijd ver vooruit en deze tentoonstelling illustreert dit aan de hand van meer dan 200 van Da Vinci’s unieke werken, toestellen en objecten.

Zo zijn er 70 machines op ware grootte te zien, ieder gebaseerd op schetsen uit de codices. Onder meer een vliegmachine, duikuitrusting, katapult, tank en een fiets zijn onderdeel van de expositie. Daarnaast is er ruimte voor de kunst van Leonardo Da Vinci. Zo is er bijvoorbeeld aandacht voor de geheimen van de Mona Lisa, worden Da Vinci’s gedetailleerde anatomische schetsen uitgelicht  en zijn er reproducties van beroemde kunstwerken zoals Het Laatste Avondmaal en de Vitruviusman.

Inspirerende en educatieve tentoonstelling

De tentoonstelling toont op een verassende manier en met behulp van de nieuwste technologie een breed scala aan werken en uitvindingen van Leonardo da Vinci. Het is mogelijk vele tentoongestelde voorwerpen aan te raken en te gebruiken waardoor de onderliggende theoretische en technische principes begrijpelijk worden.

De tentoonstelling ‘Da Vinci The Genius’ vindt plaats van 6 september tot en met 6 januari in Post Rotterdam, Coolsingel 42 en is dagelijks geopend van 10:00 – 18:30. De tickets zijn vanaf nu te koop op De website van Da Vinci The Genius en vanaf 6 september aan de ingang van de tentoonstelling.