Geen foto

Tempel van Luxor bekrast door vijftienjarige

Tempel van Luxor. Beeld via Wikipedia van Olaf TauschDe Chinese karakters ‘Ding Jihao was hier’ waren deze week te vinden op het reliëf van Alexander de Grote in de tempel van Luxor in Egypte. De vijftienjarige Ding Jihao had zijn naam gekrast op de muur van de 3500 jaar oude tempel. Chinese toeristen waren geschokt en een online zoektocht naar de dader werd op gang gezet.

Chinese toeristen kwamen de karakters tegen tijdens hun reis door Egypte. Ze probeerden de tekst vervolgens weg te vegen met een tissue, maar het bleef zichtbaar. Het archeologisch comité van Egypte heeft de karakters uiteindelijk helemaal kunnen verwijderen.

Tempel van Luxor

De tempel van Luxor is gelegen naast de Nijloever in Egypte en bevat 3500 jaar oude hiërogliefen en reliëfs die goed geconserveerd zijn. De 242 meter lange tempel is de grootste van Egypte en is gebouwd door onder andere Amenhotep III, Ramses II en Alexander de Grote. Hierdoor is het een van de belangrijkste tempels in Egypte.

Ding Jihao

Door het uploaden van een foto op sociale media hoopten de toeristen de dader te vinden. Aangezien zijn naam te lezen was op de afbeelding, was dit geen lastige opgave. De ouders van de Chinese Ding Jihao hebben hun excuses aangeboden aan de Egyptenaren en de Chinezen. Volgens de Chinese media heeft de vijftienjarige jongen erg veel spijt.

Onfatsoenlijk gedrag

Een week eerder meldde de Chinese vicepremier Wang Yang dat de Chinese toeristen zich beter moeten gedragen in het buitenland. Steeds vaker kwamen er berichten over het onfatsoenlijke gedrag van de toeristen. Volgens Wang Yang schaadt dit het imago van het land. Hij stelt overheden en toeristenbureaus verantwoordelijk om dit gedrag te verbeteren.

Bron: Daily Mail en Ahram Online

Meer lezen
Tijdvakken
Landen