Geen foto

Strandfossielendag in Futureland Rotterdam

FossielenexpeditieZondag 23 november staat het informatiecentrum Futureland in het teken van fossielen die dagelijks op het Maasvlaktestrand worden gevonden. Iedereen die een fossiel heeft gevonden tijdens een wandeling op het Maasvlaktestrand (of ergens anders) kan deze laten beoordelen door echte experts in het vakgebied.

Fossielen op de Maasvlakte

Futureland is het informatiecentrum over Maasvlakte 2. Net als de eerdere uitbreiding is deze vlakte opgespoten met zand dat eerst diep uit de bodem van de Noordzee is gezogen. Omdat de Noordzee ongeveer 30.000 jaar geleden grotendeels uit land bestond, werd deze bevolkt door vele diersoorten, zoals mammoeten en hyena’s. Het opgespoten zand is daardoor rijk aan fossielen.

Mammoetexpert

Tijdens de themadag op 23 november zullen verschillende botten en schelpenexperts aanwezig zijn om te bepalen uit welke periode je vondst komt en van welk dier dit is geweest. Daarnaast worden tussen 11:30 en 15:30 uur lezingen gehouden. De eerste lezing wordt gepresenteerd door mammoetexpert Dick Mol, die betrokken is bij de grote mammoetopgraving in Namibië.

Reserveren

Behalve Dick Mol zullen ook andere specialisten hun hoofd buigen over het leven op de Noordzee tijdens de laatste IJstijd. De lezingen duren een half uur en vinden plaats in de filmzaal. De toegang tot Futureland is gratis, maar vanwege het beperkt aantal plaatsen moet op de dag zelf wel een plekje gereserveerd worden voor een of meerdere lezingen.

Informatie

Futureland is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur en op zondag van 11:00 tot 17:00 uur. De adresgegevens zijn: Europaweg 902, 3199 LC Maasvlakte, Rotterdam, Havennummer 8360. In 2014 werd het informatiecentrum door de ANWB uitgeroepen tot een van de tien leukste uitjes van Zuid-Holland.

Afbeelding: Joanna Smolarz

Meer lezen

Tijdvakken

Thema's