Geen foto

Straat van sfinxen gedeeltelijk open in maart

Vanaf maart is een deel van de Avenue of Sphinxes te zien in Luxor.De Avenue of Sphinxes, een 2,7 kilometer lange rij van standbeelden van sfinxen in de Egyptische plaats Luxor, zal op 13 maart gedeeltelijk geopend worden voor het publiek na restauraties. Een stuk van 150 meter zal openbaar gemaakt worden, zodat restauratiewerkzaamheden aan de rest van de straat kunnen beginnen.

Dat werd tijdens een inspectie van de archeologische sites van Luxor aangekondigd door de Egyptische Minister of State for Antiquities, Mohamed Ibrahim. De Avenue of Sphinxes werd tussen 1400 en 1350 voor Christus gebouwd door de farao Amenhotep III en werd in 400 voor Christus afgemaakt door farao Nectanebo I.

De rij van meer dan duizend sfinxen maakten eens een connectie tussen de tempels van Luxor en Karnak, maar in de loop der jaren zijn veel sfinxen verwoest of verloren gegaan onder het zand. In 2010 werden de werkzaamheden gestart om Luxor in een enorm openluchtmuseum te veranderen. De straat van sfinxen moet daarbij de grootste attractie worden. Er is elf miljoen dollar vrijgemaakt om dit te realiseren. De sfinxen worden al sinds 2004 opgegraven.

Bron: Ahram Online

Meer lezen

Tijdvakken

Landen

Thema's