In Vietnam is een historische straat gevonden die uit de Ho-dynastie stamt.

Stenen weg uit Vietnamese Ho-dynastie ontdekt

In Vietnam is een historische straat gevonden die uit de Ho-dynastie stamt.Archeologen hebben een oude stenen weg opgegraven in de Chinese provincie Thanh Hóa. De weg stamt uit de Ho-dynastie (1400 - 1407) en was oorspronkelijk verbonden aan de zuidelijke poort van de Citadel van de Ho-dynastie. Dit monument werd op 27 juni 2011 aan de lijst van werelderfgoed van UNESCO gevoegd.

De eeuwenoude straat werd gevonden onder een bestaande straat, bevestigt projectleider Tran Anh Dung. Volgens hem is de stenen straat goed bewaard gebleven.

“We durven het niet te vergelijken met soortgelijk erfgoed dat elders op de wereld is gevonden, maar we kunnen wel zeggen dat dit de mooiste historische straat van Vietnam is,” aldus Dung. De International Council on Monuments and Sites (ICOMOS) heeft derhalve de twee kilometer lange straat toegevoegd aan de lijst van werelderfgoed.

Citadel van de Ho-dynastie

De citadel ligt in de gemeente Tây Giai in de provincie Thanh Hóa en werd aan het begin van de Ho-dynastie gebouwd. Het is van oorsprong een verdedigingsconstructie met vier grote toegangspoorten, waarvan de hoofdingang ruim vijftien meter breed is. De gebouwen binnen de poorten zijn echter zwaar beschadigd geraakt door de jaren heen, hoewel de muren en de poorten goed bewaard zijn gebleven.

Bron: Tuoitrenews.vn

Meer lezen

Tijdvakken

Landen