Stad van 5000 jaar oud opgegraven in Egypte

Archeologen hebben in Egypte een stad opgegraven van ruim 5000 jaar oud. In de stad zijn vijftien graven gevonden, aardewerk en verschillende soorten gereedschappen. Dat meldt Scientias.

Stad thuisbasis voor belangrijke ambtenaren

De stad zou 5316 jaar oud zijn en de thuisbasis zijn van belangrijke ambtenaren die verantwoording droegen voor de bouw van koninklijke graven in Abydos, een stad die dichtbij ligt. Daarnaast zouden de arbeiders die werkten in Abydos vanuit de opgegraven stad voorzien zijn van eten en drinken. De stad ligt ook vlak bij de tempel van Seti I.

Opvallend grote graven

Opvallend aan de gevonden graven, is dat deze erg groot zijn. Sommige graven zijn wel veertien bij vijf meter groot. De grootte van de graven geeft archeologen het vermoeden dat de graven toebehoren aan mensen met een hoge sociale status.

Informatie Oude Egypte

Egyptische archeologen noemen de opgravingen erg waardevol. Wellicht geeft de vondst nieuwe informatie over het Oude Egypte, dat rond 3300 voor Chr. ontstond, en Abydos. De stad Abydos was belangrijk in de historie van Egypte. In de stad werden in de Thinistsche periode van 3032 tot 2639 voor Chr. farao's begraven.

 

Bronnen
scientias.nl Stad opgegraven in Egypte

Afbeeldingen
commons.wikimedia.org Abydos

Meer lezen

Tijdvakken

Landen

Thema's