Geen foto

‘Size does matter’

Uit een onderzoek van Australische biologen is gebleken dat vrouwen toch een duidelijk zwak blijken te hebben voor een uit de kluiten gewassen mannelijk geslachtsdeel. Voor de wetenschappers is dit reden om voorzichtig aan te nemen dat de vrouw wel eens verantwoordelijk kan zijn geweest voor de huidige gemiddelde penislengte van mannen.

Volgens het onderzoeksteam, dat onder leiding van bioloog Brian Mautz ruim honderd vrouwen liet deelnemen aan de test, is het aannemelijk dat er sprake is geweest van een evolutionaire ontwikkeling van de mannelijke penislengte. Mogelijk legde de penislengte duizenden jaren geleden al behoorlijk gewicht in de schaal voor vrouwelijke beoordelaars. In dat geval schiepen grotere penissen waarschijnlijk niet alleen de verwachting van seksuele voldoening, maar vooral ook van een gezond en sterk nageslacht. Dit zou namelijk vanuit evolutionair oogpunt kunnen verklaren waarom de penislengte van mannen vandaag de dag relatief indrukwekkend is ten opzichte van die van andere primaten.

Wel bleek uit het recente onderzoek dat een groot geslachtsdeel alleen niet genoeg is voor een man om indruk op een vrouw te maken. De aantrekkelijkheid van mannen wordt namelijk eveneens in belangrijke mate bepaald door lengte en lichaamsvorm. De relevantie van de penislengte hangt dan ook voornamelijk af van de algehele fysieke verschijning.

Lees het volledige onderzoek op de website PNAS.

Meer lezen