Geen foto

Scheepswrak uit 19e eeuw gevonden nabij Australië

Schipsbreuk. Auteur: Bonaventura Peeters the Elder

Duikers hebben het wrak van een schip gevonden dat maar liefst 187 jaar oud is. Het schip is gevonden nabij de wateren van Queensland, Australië en kwam waarschijnlijk ten onder vanwege een razende storm.

Alvorens de duikers het wrak hadden gevonden, hadden zij 450 kilometer van de kust afgezocht. Het gevonden schip, genaamd ‘Royal Charlotte’, had veelal als doel troepen en gevangen te transporteren. Volgens archiefstukken was het schip, toen deze in 1825 door een storm tot zinken werd gebracht, troepen uit Indië naar Australië aan het vervoeren.

De maritieme archeoloog Kieran Hosty zei dat het wrak met alle daarbij gevonden voorwerpen veel inzicht kan bieden in welke omstandigheden de troepen en gevangenen in de negentiende eeuw van en naar Australië werden vervoerd. De archeologische missie werd uitgevoerd door het Nationale Maritieme Museum. In dit museum zullen alle gevonden voorwerpen uiteindelijk tentoongesteld worden, volgens Hosty.

Hosty liet ook weten dat de vondst van het wrak slechts een eerste fase van een grote operatie is. Meerdere onderzoeken zullen volgen.

Bron: Yahoo News

Lees hier meer over Australië als strafkolonie. 

Meer lezen
Tijdvakken